Tips og nyt til dig med bil
fra Frimann Biler i Nyk. F. og Maribo

 

 

 

 

 

 

Toyota fusion 2024 foto af de fire direktører, hvor Kim Frimann, ejer af Frimann Biler A/S indgår

Foto: Fra venstre: Klaus Pedersen, Kim Frimann, Morten Petersen og Roberto da Cruz

Pressemeddelelse udsendt 30. januar

En ny stor Toyota spiller
vil sikre bilejernes fremtidige oplevelser

Et nyt hold af fire erfarne Toyota-forhandlere fusionerer for en endnu stærkere fremtid.
Autohallen A/S, Børge Pedersen Automobiler A/S, Frimann Biler A/S og Niels & Morten Petersen A/S går sammen for at skabe de bedste muligheder for størstedelen af Sjælland og øerne, idet de har underskrevet en bindende kontrakt om en fælles fremtid.

Sammenlægningen bringer fire veletablerede Toyota-bilhuse under ét tag. Fællestrækket er et stærkt DNA af en dygtig og stabil medarbejderstab med en solid relation til kunderne, skabt gennem generationer. Denne forankring er fundamentet for bilhusenes tilstedeværelse i dag, og med lokationer, der omfavner Kalundborg, Holbæk, Slagelse, Ringsted, Næstved, Køge, Nykøbing F. og Maribo, etablerer fusionen sig som en central aktør i et udstrakt geografisk område, til fordel for både bilejerne og de lokale samfund.

Fordelagtig fusion

Drivkraften bag fusionen er at skabe nye muligheder for yderligere specialisering. Alle fire forhandlere står i dag stærkt, fordi de har formået at operere i et foranderligt marked, og de er enige om, at vi endnu ikke har set det hele.Nye ejerskabsplatforme, en tsunami af elbiler og ny forbrugeradfærd kalder på udvikling inden for digitalisering samt et stort engagement på hele ESG-området (på dansk MSL, Miljø, Sociale forhold og Ledelse).

Toyota, verdens største mobilitetskoncern, står sammen med de fire forhandlere i et partnerskab, hvor alle er enige om, at denne fusion skaber de mest optimale betingelser for både bilejere og ansattes fremtidige behov og forventninger.

Lokal forankring

Trods størrelsen understreger forhandlerne, at den lokale forankring skal bevares.

”Vi er alle fortsat kundernes lokale og personlige Toyota-forhandler, og det er vigtigt for os at bibeholde den genkendelige form af vores fælles værdier om gæstfrihed, troværdighed og ordentlighed,” siger Roberto da Cruz, ejer af Autohallen A/S med forretninger i Kalundborg, Holbæk og Slagelse.

Der er også fokus på den interne proces i overgangen til den nye, store Toyota- konstellation. ”Vores medarbejderstab skal trygt og roligt lære hinanden at kende. Derfor sker sammenlægningen over tre år,” forklarer Morten Petersen, ejer af Niels og Morten Petersen A/S med forretning i Køge.

I 2024 fusionerer Autohallen A/S og Børge Pedersen Automobiler A/S som de første, mens Frimann Biler A/S slutter sig til i 2026. Endelig forenes alle bilhuse som én enhed, når Niels & Morten Petersen A/S i 2027 følger med. Allerede nu indleder forhandlerne en fælles udvikling på bestyrelsesniveau og fra 1. juli 2024 på ejerniveau.

”Fremover får vores kunder mulighed for frit at vælge mellem otte forskellige lokationer, hvor der samlet er en ressource på 170 erfarne og dedikerede Toyota- medarbejdere, alle med et naturligt fokus på bilejernes bæredygtige ejerskab,” påpeger Kim Frimann, ejer af Frimann Biler A/S med forretninger i Nykøbing Falster og Maribo.

”Vi påtager os ansvaret som værksted og stræber efter at forlænge bilernes levetid gennem den absolut bedste service”, supplerer Klaus Pedersen, ejer af Børge Pedersen Automobiler A/S med forretninger i Ringsted og Næstved.

Såfremt der er spørgsmål til fremsendte, bedes I tage kontakt til jeres lokale Toyota-forhandler.


Toyota Garanteret tilbagekøbspris hos Frimann Biler

Privatleasing - Hvordan kommer du i gang?

Det er slet ikke så besværligt, og der er mange fordele..
Du vælger den ønskede bil, fastsætter dit årlige kørselsforbrug og betaler en udbetaling. Herefter betaler du en fast månedlig ydelse for bilen, mens den er din. Når leasingperioden er ovre, afleverer du bilen tilbage os.

Med privatleasing undgår du et evt. værditab samt besværet med at sælge en brugt bil.

Er privatleasing helt nyt for dig, kan det være rart at undersøge dine muligheder hjemme fra sofaen. På toyota.dk kan du læse mere om privatleasing og tilmed få klaret alt det praktiske omkring dit nye leasing-eventyr online HER. Måske får du ikke alle dine spørgsmål besvaret, i så fald står vi klar med personlig rådgivning hos Frimann Biler, hvor du også kan prøve din måske kommende bil. Læs mere HER, hvor vi har samlet lidt info om Toyota privatleasing, lån, tilbagekøbspris, finansiering og forsikring.

Elbil - noget for dig?

Det spørgsmål er der efterhånden mange af vores kunder, der stiller sig selv. Både elbilers rækkevidde og mulighederne for at lade er forbedret de seneste år, og det betyder at flere i dag kan matche deres kørselsbehov med en elbil. 

Springet til en elbil kan virke stort, men det er ikke uoverskueligt, og vi er klar til at hjælpe dig godt ud på vejen..
Du skal til at sætte dig ind i nogle nye funktioner og nye vaner. Men de fleste af vores kunder vænner sig hurtigt til at køre på el, og mange kan slet ikke forestille sig andet end el, når de først har mærket kørekomforten.

Hvad skal du overveje?
 • Vi kan rådgive dig om valg af boks og ladestander, men det er også en god idé at undersøge muligheden for at lade i nærheden af din arbejdsplads.

 • Vi kigger på dit kørselsmønster sammen med dig for at beregne dit reelle behov, og deler andre kunders kreative løsninger, når det gælder køreferie eller turene på lossepladsen..

 • Rækkevidde er vigtig, men det er ladehastigheden også. Dvs. den tid, det tager at fylde strøm på bilens batteri. Hvis du pendler, er det oplagt at bruge offentlige hurtig- og lynladere undervejs. Bor og arbejder du i samme by, er ladehastigheden måske ikke det vigtigste parameter, men derimod valget af ladeboks hjemme. 

 • Du skal vide hvor ladestikket sidder og hvor kablerne ligger.
  Du skal også vide hvordan skærm menuerne virker og hvilke køreprogrammer bilen har, og hvis elbilen har tilknyttet en app på mobilen, gennemgår vi funktionerne med dig.
  Vi opfordrer dig altid til at tage prøvetur, hvor du både når at køre i by, på landevej og motorvej, fordi det er vigtigt at se, hvordan din kørestil påvirker forbruget og rækkervidden.
  Og inden du triller af sted, skal du huske, at en elbils acceleration overraker de fleste første gang!

Kender du reglerne for personbiler i de større byer?

Siden 2023 var det ikke længere lovligt for diesel personbiler at køre i miljøzonerne uden partikelfilter.
De nye miljøkrav skal være med til at sikre renere luft i de større byer. Derfor skal du være forberedt, hvis du vil køre i København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense.
Ved ulovlig kørsel i de danske miljøzoner bliver bøden for personbiler på 1.500 kr.
Tjek på Motorregistret HER, om din bil lever op til reglerne og kan køre i miljøzonerne

Spørgsmål om partikelfilter?
 • Partikelfilteret skal være godkendt til din specifikke bilmodel. Du kan læse mere om godkendte partikelfiltre på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

 • Kan din diesel personbil ikke få eftermonteret et godkendt partikelfilter, er det måske nu, du skal overveje en nyere bil.

Spørg os