Aircondition service

Aircondition eller et klimaanlæg er en stor behagelighed på alle tider af året. Men disse anlæg kræver en smule vedligeholdelse for at fungere korrekt.

Et aircondition system eller klimaanlæg fungerer som et køleskab, men forbindelserne er ikke loddede, men derimod samlet med pakninger og slanger. Over tid fordamper kølemidlet, og systemet skal derfor efterfyldes jævnligt – vi anbefaler hvert andet år.
I øvrigt anbefaler vi, at du også bruger dit aircondition system om vinteren, da jævnligt brug medvirker til at holde systemet tæt.

Hvad koster aircondition service og kølemiddel?

Prisen for service og genopfyldning af dit aircondition system varierer, fordi det er forskelligt, hvor meget kølemiddel den enkelte bil mangler. Desuden varierer prisen på kølemiddel. Nye biler benytter et mere miljøvenligt og væsenligt dyrere kølemiddel end det tidligere anvendte R134A kølemiddel.

Derfor har vi to priser på A/C service:

 • Systemer der anvender R134A kølemiddel
  Udførelse af a/c service (se punkterne herunder) og genopfyldning med op til 250 gr. kølemiddel koster 795 kr. (vi har sænket prisen med 200 kr. i forhold til tidligere). Har din bil brug for mere end 250 gr. er tillægsprisen 1 kr./gr.
 • Systemer der anvender 1234YF kølemiddel
  Udførelse af a/c service og genopfyldning med op til 250 gr. kølemiddel koster 1.295 kr. Har din bil brug for mere end 250 gr. er tillægsprisen 3 kr./gr.
Bakteriologisk rens til halv pris.

Dit luftsystem kan over tid komme til at huse bakterier, der afgiver en ubehagelig lugt. Hvis du bestiller en bakteriologisk rens, samtidig med a/c service, udfører vi den til halv pris: 200 kr. i stedet for 400 kr.
Den bakteriologiske rens omfatter

 • Kontrol og evt. udskiftning af pollenfiltret (udskiftning er ikke med i prisen).
 • Rensning af kanalerne for bakterier.
Vores aircondition service omfatter følgende arbejdsgange:
 • Kontrol af anlægget
 • “Evakuering” af anlægget. Det er en proces, hvor fugt i systemet fjernes, så der ikke dannes ispropper.
 • Vacuum test af systemet for at kontrollere, at det er tæt. Bruger din bil R134A kølemiddel, påfylder vi også et UV sporemiddel, så en eventuel efterfølgende lækage vil være nem at spore. Dette er endnu ikke muligt med det nye 1234YF kølemiddel.
 • Påfyldning af olie, så kompressoren fungerer perfekt.
 • Påfyldning af kølemiddel.

Bemærk: Denne video er produceret for nogle år siden, men indholdet er stadig relevant. Dog er det priserne øverst på siden, som gælder.

Spørg os