Hjulskifte lørdag x 3 🥐☕️

Ekstra åbent på værkstederne til hjulskifte og morgenbrød

Er det svært at nå hjulskiftet i hverdagene, så book tid på en af vores hjulskifte lørdage i løbet af foråret. Vi har sat tre lørdage af til hjulskifte, kaffe, morgenbrød og hygge. Book tid online i dag, så sætter vi kaffen over... 

Lørdag 6. april kl. 8.00-14.00
Lørdag 20. april kl. 8.00-14.00
Lørdag 4. maj
kl. 8.00-14.00

Hjulskift sommer og vinter

Vi opbevarer dine sommer- og vinterhjul på vores dækhotel
Hvert forår og efterår minder vi dig om, når det er tid til at skifte hjul

Når vi afmonterer dine hjul, kontrollerer vi slidbanen og noterer den i vores database, så vi kan advare dig, når det er tid til nye dæk. Vores priser på kvalitetsdæk er de laveste på Lolland-Falster. Du betaler en fast pris for opbevaring og skift af hjul, men det kan også være indregnet i din serviceaftale, hvis du har en sådan.

Hvornår skal du skifte til sommerhjul?

Sommerdæk har betydning for din sikkerhed, din økonomi og den bæredygtige agenda, så det er bare med at komme først i køen til hjulskifte! 

Når temperaturen er over 7°C, bør du få sommerdæk på bilen. De sikrer bilen et godt vejgreb på både våde og tørre veje og giver dig en kortere bremselængde, så du kan komme sikkert rundt. Får du ikke skiftet til sommerdæk, har det altså en betydning for både din og andres sikkerhed i trafikken. Oveni er det både dyrere på kort og længere sigt, at køre rundt med vinterdæk på den lune asfalt. Vinterdæk har nemlig en blødere gummiblanding, som giver mere modstand på vejene, samtidig med at de slides hurtigere i varmen. Skifter du til sommerdæk, opnår du altså både en bedre brændstofydelse og dine vinterdæks levetid forlænges.

Giv os 30 minutter til dit hjulskifte, så kvitterer vi med en sommerklar bil!

Dækhotel

Pris kun 600 kr./halvår inkl. hjulskifte

Opbevar dine dæk trygt og godt på vores dækhotel. Her passer vi godt på dem, så gummiet ikke ødelægges og dækkene holder længere. 

Du slipper for at pladsmangel, ventetid ved hjulskift eller slid på dækmønstret – Vi registrerer dækkenes tilstand og kontakter dig, når det er tid til at skifte hjulene eller erstatte dækkene med nogle nye. 

Dækhotel fordele

Dækopbevaring og håndtering
Vi sikrer korrekt opbevaring og håndtering af dine dæk, så gummiet ikke udsættes for fugt, og levetiden ikke forringes.

Kontrol af slidbane og mønsterdybde
Vi kontrollerer dine dæks tilstand, og du får besked, når det er tid til at erstatte de gamle dæk med nye.

Påmindelse ved sæsonskifte
Når det er tid til hjulskift, sender vi dig en indkaldelse fra vores værksted, med direkte link til online booking. Vi sætter ekstra bemanding på til hjulskifte lørdage, så du kan undgå lange ventetider, når frosten eller foråret sætter ind.

opbevar dine dæk på dækhotel hos Frimann Biler

Brug for nye dæk?

100% prismatch på dine nye dæk

Dette gælder ved dæk af samme mærke, mønster og hastighedsindeks indenfor en radius af 40 km.
Vores priser omfatter moms, montering, afbalancering, miljøomkostninger og nye standardventiler. 

I tvivl om dækstørrelse?

Dækstørrelse og valg af dækmærke kan variere, og det er ikke altid at sommer- og vinterdæk på din bil har samme størrelse. Er du tvivl, så kontakt os endelig eller kom forbi, og lad os vejlede dig.

Du har mulighed for at bestille dine nye dæk allerede i dag på dækshoppen. Ønsker du at oprette en værkstedskonto, kan du give os besked under "Bemærkninger til ordren", når du lander på siden for indkøbskurven.

Dækmønster & sikkerhed

Loven kræver minimum 1,6 mm. dækmønster på dine dæk - men det giver dig kun 16% vejkontakt ved 75 km/t. i regnvejr. Derfor anbefaler vi, at du har min. 4 mm. dækmønster på vinterdæk og 3 mm. dækmønster på sommerdæk. Skal du på bilferie til nogle af de omkringliggende lande, skal du huske at tjekke lovkrav om dæk.

Opbevarer du dine dæk på vores dækhotel, registrerer vi altid dækmønster og orienterer dig i god tid, så du kan nå at bestille nye dæk før det halvårlige hjulskifte. 

Skift kun de slidte dæk

Det er ikke altid at for- og bagdæk slides lige hurtigt. Alligevel kan du roligt bestille fire dæk i shoppen, når dine hjul opbevares på vores dækhotel. Vi registrerer dine dæks tilstand og vurderer vi, at ikke alle dæk er nedslidte, kontakter vi dig for en evt. justering af din bestilling.  

I dækshoppen tilbyder vi fire forskellige mærker: Michelin, Bridgestone, BFGOODRICH og Firestone. 

Guide Sådan kontrollerer du dæk

Opbevarer du selv dine dæk, skal du jævnligt kontrollere dækkenes tilstand. Her gælder lufttryk, skader, ujævn slitage og dækmønster. Det er vigtigt for din sikkerhed, at der er nok mønsterdybde på dine dæk. I dækmønstret findes der slidindikatorer. Det er de små forhøjninger i kanalerne i dækket. Når mønsteret er slidt herned, er det tid til at skifte dæk.

Du kan selv tjekke dækkenes mønster ved at bruge 20-krone-tricket: Hold dronningens hoved opad. Synker mønten i, til begyndelsen af dronningens hals eller mere, så er dækmønsteret dybt nok. Vi råder dig til at skifte dæk, før du rammer minimumskravet (se hvor lidt vejkontakt du har, på billedet her på siden).

Dine dæk har ingen udløbsdato. Alligevel kan dækkene mørne og blive stive med tiden, og det går ud over ydeevne og dermed din sikkerhed. Du kan tjekke dækkets alder på ydersiden af dækket. Her er et DOT-mærke, som viser, hvornår dækket er produceret. DOT-mærket består af fire cifre f.eks. 4019. De to første cifre angiver ugenummer, og de to sidste cifre angiver årstal.

Vi anbefaler, at du er opmærksom, når dit dæk er 5 år gammelt eller ældre endnu, da der er risiko for, dit dæk kan være udtjent. Er dine dæk nedslidte, og kender du fælg og dækstørrelse, kan du bestille nye dæk på vores dækshop.

Dæk guide hos Frimann Biler

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

Generelt er det en god idé at skifte til vinterdæk, inden det bliver frostvejr. FDM råder til at skifte allerede fra 7 plusgrader. Man ved aldrig, hvornår frosten kommer, og derfor er det en god idé at skifte til vinterdæk i god tid. Når først frostvejret er begyndt, risikerer du kø på værkstedet, og derfor bliver du måske nødt til at køre uden vinterdæk i noget tid. Dette er ikke optimalt for din eller andres sikkerhed i trafikken. 

Derfor bør du skifte til vinterdæk

De rigtige dæk er en væsentlig faktor for din sikkerhed! Dækkene er det eneste, der har direkte kontakt med asfalten, og de er derfor afgørende for bilens styre- og bremseegenskaber. I den kommende sæson falder temperaturen, hvilket påvirker dækkenes vejgreb og din brændstoføkonomi. Ved at skifte til vinterdæk har du det bedste udgangspunkt for at køre vinteren sikkert i møde.

Skift til vinterhjul og få dine sommerhjul opbevaret på dækhotel hos Frimann Biler
Spørg os